zonder ondertanden JUNI



Vrijdag 29 juni

Memorabele dag

Omdat we gisteravond tot veel te laat een film hadden zitten kijken versliepen wij ons vanmorgen. Lodewijk en Jacowies hadden zichzelf al aangekleed. Jacowies in een heerlijk luchtig zomerjurkje en Lodewijk een korte broek met T-shirt. En een hemd (geen onderbroek), want hij kon zijn onderbroek niet vinden.

Frits bracht snel Lodewijk en Jacowies naar school. Daarna nog even een kop koffie gedronken en toen op naar de notaris. Vandaag zijn wij eigenaar geworden van de Meermanstraat 120. Beter bekend als de garage die aan onze garage vast zit.
de Kappa past ruim op de oprit
Inclusief de oprit van 10 X 3 meter hebben wij ons grondbezit met 50 vierkante meter vergroot. Voorlopig heb ik de garage even tot fietsenstalling gebombardeerd.  
de fietsenstalling

Woensdag 27 juni

Geduld


De zomermaanden zijn veruit de beste maanden van het jaar. Zeker als de temperatuur tussen de 20 en 25 graden is. Warmer dan 30 vind ik weer een beetje te, maar op het strand is het meestal wel uit te houden. Een klein minpuntje van de zomer is de lange dagen. Mijn bioritme en mijn humeur trekken het niet als ik een paar nachten achter elkaar minder dan 8 uur slaap en omdat het nu pas rond half elf echt donker begint te worden lag ik de afgelopen week regelmatig pas rond 11uur op bed in plaats van 10 uur. Met als gevolg dat ik vandaag op 12 uur ´s-middags al helemaal gesloopt was. Net als Felieke trouwens. Terwijk ik Lodewijk en Jacowies voor de tv plant en ga ik zelf ook even plat. Na een korte onderbreking (het buurjongetje dat langs gebracht was door de buurvrouw terwijl ik lag te slapen wilde naar huis) werd ik om half 4 wakker. Felieke lag nog nog steeds te slapen vanaf 1 uur. Snel even thee gezet om een beetje wakker te worden. Om half 5 was het nog steeds verdacht stil in de kamer van Felieke. Toch maar even polshoogte gaan nemen. Blijkt de inhoud van de kast naast haar bedje in haar bed te liggen. Big smile op haar gezicht. Had ik natuurlijk kunnen weten. We hadden haar bedje een beetje opgeschoven zodat ze niet meer het behang van de muur af kon trekken.

Tijdens het avondeten zit er iemand ongelooflijk te treuzelen met zijn eten en na 10 waarschuwingen van mij ga ik helemaal uit mijn panty.  Lodewijk schrik zich helemaal wild en ligt in no time in zijn bed. Nadat ik ben afgekoeld ga ik nog even naar boven om mijn excuses aan te bieden. Het grootste nadeel van slaapgebrek ik dat ik mijn geduld verlies met de kinderen terwijl ik normaal gesproken alle geduld van de wereld heb.

Zondag 24 juni

Als ik tussen de buien door even naar buiten ga zie ik dat achter onze "bijna" tweede garage een puchje ligt. Waarschijnlijk een gestolen puchje. Na een telefoontje naar de politie verschijnt er al snel een politieauto in de straat. Als ik even polshoogte ga nemen bij de heren moet ik meteen mijn hele doopceel prijsgeven. Achternaam, voornamen, geboortedatum, geboorteplaats alles willen ze weten. Ik denk alleen niet dat ik nog iets te horen krijg over het puchje, maar wie weet?


Vrijdag 22 juni

Met wie?

Gisteravond werd ik gebeld op mijn mobiel. Aangezien ik niet zo populair ben is dat best even schrikken. Aan de andere kant van de lijn is Jan uit Harlingen?! Weet u wie G. van Rijn is? Ik schrik nu helemaal en bevestig dat ik die ken. Het is namelijk mijn broer. Het blijkt dat die handige broer van mij een weekendje naar Terschelling is en op de parkeerplaats bij de boot zijn telefoon en portemonnee is vergeten. Er stonden allemaal "interessante" berichtjes in zijn mailbox van ene J. (zijn vriendin) en hadden haar gebeld, maar zij was  niet bereikbaar. Omdat ik als eerste in zijn telefoonboek sta heeft Jan maar naar mij gebeld. Het enige wat ik kon doen is J. een SMS-je sturen en hopen dat alles goed komt.

Het heeft zo zijn nadeel dat mijn naam met een A begint. Regelmatig heb ik een  broekhijger (= iemand die vergeten is om zijn toetsenbord te blokkeren en vervolgens de eerste op zijn telefoonboek belt) aan de telfoon. De eerste keer dat dit gebeurde was mijn collega met haar kinderen een dagje naar Blijdorp. Net toen ze bij de olifanten waren. En ik maar terug praten. Het heeft even geduurd voordat ik mij realiseerde ze mij niet met opzet gebeld had.

Zaterdag 16 juni


Even de stad in met Lodewijk


Voor vaderdag natuurlijk. Nog even snel een cadeautje scoren. Terwijl wij door de Kromstraat lopen zegt Lodewijk tegen mij; "Mmmm, wat ruikt het hier lekker". Die lekkere luchten blijken uit een coffeshop te komen

Vrijdag 15 juni


Nog even wachten


Waarmee? Met naar de Ikea gaan. In verband met de grootscheepse verbouwing is er namelijk een tijdelijk restaurant gecreeërd. Hierdoor kunnen ze niet alles serveren. Nu hadden we ons net helemaal verheugd op een bord frietjes met zweedse gehaktballetjes. Helaas. Het werd rijst met zweedse gehaktballetjes en zalm met halfgare krieltjes. Als je een hapje wilt eten bij de Ikea omdat het zo handig is samen met de kids kun je dus maar beter even wachten tot na de verbouwing.


Donderdag 14 juni


Nieuw licht

Omdat de lampjes in de woonkamer zo gammel waren geworden heb ik ze een paar weken geleden alle 2 weggooid. Nu is dat in deze tijd van het jaar niet zo erg omdat het lang licht blijft ´s-avonds. Toch, echt gezellig is het niet. Ik heb al een beetje rond gekeken in Delft en een hele leuke lamp voor boven te tafel gezien à € 400,00, maar die hebben we niet hard nodig. Dus ben ik vanmiddag de Ikea ingedoken. Ik was nog niet in de verbouwde versie geweest dus zocht mij rot naar een parkeerplek. Na 3 rondje rotonde vond ik eindelijk de juiste ingang. Aangekomen in de showroom meteen even gekeken voor een nieuwe bank. Waarschijnlijk wordt het type lounge. Deze zomer staat namelijk het project woonkamer op de agenda. Ik weet al helemaal hoe ik het hebben wil. Nu de uitvoering nog.  Gelukkig kwam ik een leuk lampje tegen voor op de kast (meteen meegenomen) en zag ik een leuke schemerlamp staan (nog even laten staan). 3 maal raden wat we gaan doen dit weekend!

Woensdag 13 juni

AUW

Gisteren aan het eind van een vrij pittige skeelertraining, net bij de laatste rondjes uitrijden gebeurde het. Wat precies is altijd achteraf moeilijk na te gaan.  Met het resultaat loop ik echter nog dagen rond. Ik viel samen met nog wel zeker 6 anderen. Gelukkig alleen maar schaafwonden en wat bloed. Ik viel alleen keihard op mijn rechter heup. Met als gevolg dat ik de komende paar dagen mijn heupspier nauwelijks kan aanspannen. Dit leidt tot een erg vreemd looppatroon waarbij ik  mijn linkerbeen met een soort van zwaai naar voren probeer te brengen. Omdat ik natuurlijk niet echt lekker geslapen had vannacht, ben ik vanmiddag samen metFelieke gaan slapen. De andere twee kids voor de buis gezet. Om half vijf werd ik pas weer wakker. Een beetje duf, maar wel iets opgeknapt

Zondag 10 juni

Jacowies


Na weken van wiebelen is het dan zover. De tweede ondertand is eruit. Heel traditioneel door het eten van een appel waar ze zelf om gevraagd had. Zie boven het resultaat. Binnenkort kunt u een fietsenrek verwachten.


Vrijdag 8 juni


Felieke

Omdat het lekker weer is heb ik het "zwembadje" gevuld met water. Als iedereen is uitgebadderd neem ik Felieke mee naar boven om haar schone kleren aan te trekken. Beneden aangekomen wordt ik door de kinderen afgeleid en moet ik naar de voorkant van ons huis komen. Als ik terug de achtertuin in loop hoor ik Lodewijk al schateren. Felieke is met schone kleren en al via de glijbaan weer het zwembadje in gedoken. Weer een typisch geval van een onbewaakt ogenblik.

Lodewijk

Al weken zijn we bezig Lodewijk aan het fietsen zonder zijwieltjes te krijgen. Lodewijk doet alles echter in zijn eigen tempo. Zo kon het dus gebeuren dat ik net de kids naar binnen wil roepen om te gaan eten Lodewijk op zijn fietsje zonder zijwieltjes aan kwam fietsen. Gelukkig, nu hadden wij een reden om frietjes te eten die Frits al aan het halen was. De rest van het weekend hebben we Lodewijk alleen nog maar op zijn fietsje voorbij zien komen.

Donderdag 7 juni 

Nee 

Ik vind het toch nog steeds lastig om nee te moeten zeggen. Vroeger was ik nog wel te porren om van hot naar her te rijden. Vervolgens ergens blijven slapen of  vroeg in de ochtend weer naar huis rijden. Maar ik heb geen zin meer om mij in allerlei bochten te moeten wringen en een half weekend kwijt te zijn aan reizen. Vandaar dat ik besloten heb om dit weekend niet naar het afscheidsfeestje van een oud klasgenootje te gaan. Ook al weet ik dat ik haar waarschijnlijk de komende jaren niet meer zal zien. Ook de opendag van Hoge School van Amsterdam in het kader van toekomstplannen moet ik laten schieten. Dat is van 15.50 tot 17.30. Nu de oppas en mijn ouders op vakantie zijn wordt dit een onmogelijk missie. 

Zondag 3 juni


Nooit gedacht

Vandaag heb ik voor de eerste keer mijn trouwjurk na onze bruiloft weer eens uit de kast gehaald. Ik was benieuw of ik hem nog zou passen. Nadat ik gisteren voor het eerst onder de 75 kilo woog moest het wel gaan lukken. En inderdaad. Hij past. Hij zat weer als gegoten. en hij stond mij bijzonder goed volgens de niet al te objectieve toeschouwers. Lodewijk was helemaal teleurgesteld dat ik de jurk vervolgens weer uit getrokken had. Hij was in de veronderstelling dat ik er de hele dag zo prachtig uit zou zien.

Zaterdag 2 juni


Feestje

Buurjongen J. vierde vandaag zijn 5de verjaardag. Vanaf 3 uur waren we welkom. Uiteindelijk lagen wij pas om 12 uur in redelijk beschonken toestand pas weer in bed. De kinderen lagen toen al lang en breed in bed, met hun buik vol snoep, chips en limonade. Lang leven de lange zomeravonden. Dat er maar nog veel mogen volgen dit jaar.

copyright © Ap en Frits Meisenbacher -Juni ´07